Hudson’s 1e Verjaardag

TamPersonal Comments

Onze kleine panda is vorige week 1 geworden!

Hudson's First Birthday

Alle clichés over het krijgen van een baby zijn waar; de tijd vliegt voorbij, je kan je je leven ervoor niet meer herinneren en je kan je absoluut geen leven zonder hem meer voorstellen. Het klopt ook dat ze nooit doen wat je verwacht…

Aangezien we elke dag met tart werken, wilden Luc en ik graag een smash cake voor Hudson’s eerste verjaardag maken (we hadden hem nog nooit taart laten eten voor zijn verjaardag!). Ondanks dat het een ongelofelijk actief en avontuuerlijk mannetje is (we zitten constant achter hem aan), ging ik er al van uit dat hij niet zou doen wat ik van hem verwachtte toen het op de smash cake aan kwam. Ik wist dat hij omringd zou zijn door een hoop mensen waar hij niet extreem bekend mee was en dat de aandacht de hele dag op hem gericht zou zijn. Ik had een vermoeden dat hij de taart niet zou aanvallen (wat hij onder normale omstandigheden zonder twijfel wel zou doen) maar we probeerden het toch!

Panda Birthday Cake Smash

Uiteindelijk was hij zeker een beetje in de war door het aantal mensen dat hem aan het aanstaren was. Maar toch pakte hij een paar panda macarons van de taart en pakte hij een klein stukje uit de achterkant. Op een gegeven moment was hij er echter wel gewoon klaar mee…

Panda Birthday Cake Smash

We besloten even te wachten zodat hij weer wat kon kalmeren en zetten hem in zijn stoel om het nog eens te proberen. We sneden een punt uit de taart en legden het op zijn tafeltje om te zien wat hij er mee zou doen…

First Birthday Cake Smash

Zijn reactie was geweldig! Hij prikte een paar keer in de cake om te kijken wat het was, en toen pakte hij het stuk met beide handen op en stopte het rechtstreeks in zijn mond! Het was het mooiste moment van de dag en precies waar we op hadden gewacht!

First Birthday Cake Smash

Hij zat daar een paar minuten lang terwijl hij zijn taart verorberde. Hij was lekker in zijn eigen wereldje alle afleidingen om hem heen konden hem ineens helemaal niets meer schelen. Zijn gezicht en handen waren een ongelofelijke bende en helemaal bedekt in botercrème. Hij kneep zijn vingers samen om uit te vogelen waarom ze zo plakkerig waren (erg schatting!). Hij was zelfs lief genoeg om een stukje van zijn dierbare taart met zijn vader en moeder te delen; en we waren meer dan blij om het uit zijn plakkerige handjes mee te eten!

1st Birthday Cake Smash

1st Birthday Cake Smash

Er zijn zoveel dingen veranderd dit afgelopen jaar en het lijkt allemaal een grote waas. We zijn zo blij met hem in ons leven en dat we momenten zoals deze met hem mogen delen. Hij is echt het liefste en grappigste kind dat er is en we voelen ons gelukkig dat we hij van ons is!

First Birthday Cake Smash

________________________________________________________________

Elisabeth Van Lent heel erg bedankt dat je deze mooie dag voor ons vast hebt willen leggen!

Sweet Catering – Spirit Business Event

TamBehind The Scenes, Sweet Catering Comments

Het trouw seizoen zit er bijna op en dat betekent dat het catering seizoen is begonnen!

Sinds dat we zijn verhuisd naar onze nieuwe (en gigantische) ruimte zijn we aan het uitbreiden en hebben we onze Sweet Catering tak geopend. Een van de doelen van de verhuizing naar deze nieuwe ruimte was om een professionelere omgeving te creëeren zodat we grote catering bestellingen konden aannemen tijdens ons “laagseizoen”. Wisten wij veel dat onze eerste grote catering opdracht de nieuwe bakkerij gelijk flink op de proef zou stellen!

Sweet Catering - Carrot Muffins

We werden gevraagd door onze partner Gooiland om de desserts te verzorgen voor een evenement bij hun locatie, Spirit Business Event. Terwijl we intussen al heel erg gewend zijn om bruidstaarten te maken in onze nieuwe bakkerij en dit proces intussen een routine is geworden, als je daar ineens een catering bestelling van bijna 2000 stuks aan toevoegt wordt het ineens interessant!

Sweet Catering Business & Events

Sweet Catering Business & Events

Voor de bestelling werden we gevraagd om 570 carrot muffins te maken, 570 stukjes (68 kilo) banana bread en 570 regenboog fruit spiezen. Ook al klinkt het misschien niet zo extreem, maar als je ineens drie volledige tafel bedekt ziet met muffins dan wordt het wel snel duidelijk!

Sweet Catering - Rainbow Skewers

Het vergde een hoop planning om er voor te zorgen dat er genoeg plek was voor alle catering gebakjes terwijl we nog steeds genoeg ruimte over moesten houden voor onze normale bruiloft bestellingen, maar het is gelukt! Onze nieuwe bakkerij (samen met een geweldig team) was in staat om exact te doen waar we het voor hebben gebouwd en we kunnen niet blijer zijn. Sinds deze bestelling zijn we zo druk mogelijk met catering bestellingen en kunnen niet wachten om te zien wat voor een uitdagingen er nog meer in onze toomst liggen!

Sweet Catering - Rainbow Fruit Skewers

Sweet Catering - Business & Events

Read More

April 2017 || Monthly Sweetness

TamMonthly Sweetness Comments

Deze maand staat bol van hoogtepunten. Aan het begin van de maand hebben we eindelijk de bouw van onze nieuwe studio afgerond en zijn we écht begonnen in onze nieuwe bakkerij, precies op tijd voor het trouwseizoen! Ik ben zo blij dat de stress van het verbouwen achter ons ligt en dat ons weer kunnen bezighouden met bakken en het maken van prachtige taarten!

Gold Blush Black Stripped Wedding Cake Unicorn Cupcakes

We hebben ook eindelijk de deuren kunnen opening van ons mooie nieuwe winkel en de reacties zijn geweldig. We hebben al veel mensen uit de buurt in onze shop mogen verwelkomen en hebben inmiddels zelfs terugkerende klanten! We zijn zo overweldigd door het enthousiasme van klanten en hebben het aantal zoetigheden die we verkopen flink onderschat. We maken op de dag zelf steeds vaker dingen bij! Jullie zijn de beste!

Marble Tulip Wedding Cake Navy Stripes Wedding Cake with Anemones

Ook is deze maand, zoals eerder aangegeven, het trouwseizoen echt gestart! YAY! Alhoewel het altijd hectisch is, is het mijn favoriete tijd van het jaar omdat ik kan doen waar ik van hou! Ons team is al enorm druk geweest en ik heb al het gevoel dat we aantal van mijn favorieten taarten van het jaar hebben gemaakt. We zijn blij dat onze stellen altijd weer voor originele designs kiezen die echt bij hen passen. Het geeft ons altijd energie als we worden uitgedaagd!

Gold Moroccan Quarterfoil Rosette Sequin Cake Gold Moroccan Quarterfoil Rosette Sequin Cake

Eén van mijn favoriete taarten van deze maand was de botercrème taart hieronder. We waren gevraagd door  MaisonPR om iets te creëren met het thema Parijs voor hun persdag. We kregen de vrijheid om te maken wat we wilde en Marieke en ik (wij denken exact gelijk als het gaat om taarten) bedachten dit drip ontwerp met uiteraard een paar Franse macarons! Marieke heeft zelfs iconische Franse afbeeldingen geschilderd op de macarons. Ik ben altijd blij als we de ruimte krijgen voor creativiteit en onze klanten ons vertrouwen om de perfecte taart voor hun te maken!

Paris Macaron Drip Wedding Cake Paris Macaron Drip Wedding Cake

Een andere favoriet van deze maand was de door Vincent van Gogh geïnspireerde bruidstaart! Ik heb maanden over dit ontwerp nagedacht hopende dat ik mijn docenten van de kunstacademie trots kon maken maar toen ik eenmaal bezig was ging het eigenlijk vanzelf! Het is een tijd geleden dat ik voor het laatste heb geschilderd maar het bracht me absoluut terug naar de dagen dat ik dit regelmatig deed. Ik vond het heerlijk om deze taart te maken en ik hoop dat meer stellen zo avontuurlijk zijn, het is namelijk ontzettend leuk om een taart te maken die zo out-of-the-box is!

Starry Nights Vincent van Gogh Wedding Cake Starry Nights Vincent van Gogh Wedding Cake