Sweet Catering – Spirit Business Event

TamBehind The Scenes, Sweet Catering Comments

Het trouw seizoen zit er bijna op en dat betekent dat het catering seizoen is begonnen!

Sinds dat we zijn verhuisd naar onze nieuwe (en gigantische) ruimte zijn we aan het uitbreiden en hebben we onze Sweet Catering tak geopend. Een van de doelen van de verhuizing naar deze nieuwe ruimte was om een professionelere omgeving te creëeren zodat we grote catering bestellingen konden aannemen tijdens ons “laagseizoen”. Wisten wij veel dat onze eerste grote catering opdracht de nieuwe bakkerij gelijk flink op de proef zou stellen!

Sweet Catering - Carrot Muffins

We werden gevraagd door onze partner Gooiland om de desserts te verzorgen voor een evenement bij hun locatie, Spirit Business Event. Terwijl we intussen al heel erg gewend zijn om bruidstaarten te maken in onze nieuwe bakkerij en dit proces intussen een routine is geworden, als je daar ineens een catering bestelling van bijna 2000 stuks aan toevoegt wordt het ineens interessant!

Sweet Catering Business & Events

Sweet Catering Business & Events

Voor de bestelling werden we gevraagd om 570 carrot muffins te maken, 570 stukjes (68 kilo) banana bread en 570 regenboog fruit spiezen. Ook al klinkt het misschien niet zo extreem, maar als je ineens drie volledige tafel bedekt ziet met muffins dan wordt het wel snel duidelijk!

Sweet Catering - Rainbow Skewers

Het vergde een hoop planning om er voor te zorgen dat er genoeg plek was voor alle catering gebakjes terwijl we nog steeds genoeg ruimte over moesten houden voor onze normale bruiloft bestellingen, maar het is gelukt! Onze nieuwe bakkerij (samen met een geweldig team) was in staat om exact te doen waar we het voor hebben gebouwd en we kunnen niet blijer zijn. Sinds deze bestelling zijn we zo druk mogelijk met catering bestellingen en kunnen niet wachten om te zien wat voor een uitdagingen er nog meer in onze toomst liggen!

Sweet Catering - Rainbow Fruit Skewers

Sweet Catering - Business & Events

Read More

April 2017 || Monthly Sweetness

TamMonthly Sweetness Comments

Deze maand staat bol van hoogtepunten. Aan het begin van de maand hebben we eindelijk de bouw van onze nieuwe studio afgerond en zijn we écht begonnen in onze nieuwe bakkerij, precies op tijd voor het trouwseizoen! Ik ben zo blij dat de stress van het verbouwen achter ons ligt en dat ons weer kunnen bezighouden met bakken en het maken van prachtige taarten!

Gold Blush Black Stripped Wedding Cake Unicorn Cupcakes

We hebben ook eindelijk de deuren kunnen opening van ons mooie nieuwe winkel en de reacties zijn geweldig. We hebben al veel mensen uit de buurt in onze shop mogen verwelkomen en hebben inmiddels zelfs terugkerende klanten! We zijn zo overweldigd door het enthousiasme van klanten en hebben het aantal zoetigheden die we verkopen flink onderschat. We maken op de dag zelf steeds vaker dingen bij! Jullie zijn de beste!

Marble Tulip Wedding Cake Navy Stripes Wedding Cake with Anemones

Ook is deze maand, zoals eerder aangegeven, het trouwseizoen echt gestart! YAY! Alhoewel het altijd hectisch is, is het mijn favoriete tijd van het jaar omdat ik kan doen waar ik van hou! Ons team is al enorm druk geweest en ik heb al het gevoel dat we aantal van mijn favorieten taarten van het jaar hebben gemaakt. We zijn blij dat onze stellen altijd weer voor originele designs kiezen die echt bij hen passen. Het geeft ons altijd energie als we worden uitgedaagd!

Gold Moroccan Quarterfoil Rosette Sequin Cake Gold Moroccan Quarterfoil Rosette Sequin Cake

Eén van mijn favoriete taarten van deze maand was de botercrème taart hieronder. We waren gevraagd door  MaisonPR om iets te creëren met het thema Parijs voor hun persdag. We kregen de vrijheid om te maken wat we wilde en Marieke en ik (wij denken exact gelijk als het gaat om taarten) bedachten dit drip ontwerp met uiteraard een paar Franse macarons! Marieke heeft zelfs iconische Franse afbeeldingen geschilderd op de macarons. Ik ben altijd blij als we de ruimte krijgen voor creativiteit en onze klanten ons vertrouwen om de perfecte taart voor hun te maken!

Paris Macaron Drip Wedding Cake Paris Macaron Drip Wedding Cake

Een andere favoriet van deze maand was de door Vincent van Gogh geïnspireerde bruidstaart! Ik heb maanden over dit ontwerp nagedacht hopende dat ik mijn docenten van de kunstacademie trots kon maken maar toen ik eenmaal bezig was ging het eigenlijk vanzelf! Het is een tijd geleden dat ik voor het laatste heb geschilderd maar het bracht me absoluut terug naar de dagen dat ik dit regelmatig deed. Ik vond het heerlijk om deze taart te maken en ik hoop dat meer stellen zo avontuurlijk zijn, het is namelijk ontzettend leuk om een taart te maken die zo out-of-the-box is!

Starry Nights Vincent van Gogh Wedding Cake Starry Nights Vincent van Gogh Wedding Cake

Onze nieuwe bakkerij: het eindresultaat & ons openingsfeest

TamBehind The Scenes, Personal Comments

Het heeft even geduurd voordat ik deze laatste blog had geschreven. Simpelweg omdat ik niet goed wist hoe ik uit moest drukken hoe ontzettend blij ik ben met het eindresultaat van onze nieuwe bakkerij! De planning van dit project duurde meer dan een jaar en om het af te zien was bijna onwerkelijk.

Sugarlips Cakes Bakery

We hadden ons openingsfeest op 10 april maar tot die morgen was het voor mij nog niet af. We hebben weken aan de laatste details gewerkt om ervoor te zorgen dat alles af leek. Maar op de één of andere manier waren het de decoraties (planten, kussens, dummy taarten) en een goede gevulde toonbank met lekkere zoetigheden die het écht af maakten. Ik was ontzettend ziek de avond voor het feest maar toen ik zag dat die ochtend alles samenkwam kon ik mezelf er niet van weerhouden om rond te rennen en mee te helpen om het af te krijgen!

Sugarlips Cakes Bakery

Cake Shop

Cake Shop

Ik weet niet hoe ik in woorden kan uitdrukken welk gevoel het eindresultaat van de bakkerij mij geeft. Ik heb maanden naar de schets van Domestic Identity gestaard en geprobeerd te visualiseren hoe het in het echt eruit zou zijn. Het resultaat was beter dan ik me ooit had kunnen bedenken! Het was precies wat ik wilde en meer. We hebben nu een gezellige proeverij tafel voor onze bruidsparen en geven ze direct een “chef’s table” ervaring met ramen die deze ruimte met onze keuken verbinden. Onze decoraties zijn modern doch chic en onze toonbank is op maat gemaakt. Het was zo’n trots moment en tegelijkertijd een opluchting dat hetgeen waar we zo hard voor hebben gewerkt zo’n prachtig eindresultaat heeft. Nu kunnen we genieten van de ruimte waar we zo lang van droomden!

Chef's Table Bakery Window

Wedding Cake Shop

Het was fijn om het openingsfeest direct te hebben op de dag dat alles af voelde, maanden stress konden we zo direct achter ons laten. Ik was zo blij toen onze gasten binnenliepen door onze deuren en hun monden openvielen van verbazing. Het was echt waanzinnig om te zien en om de reacties te horen over onze nieuwe locatie. We zijn werkzaam in de bruiloftsindustrie waar heel veel mensen een goed oog hebben voor detail. Dat het is gelukt om indruk te maken op deze personen gaf me het gevoel dat het harde werk het absoluut waard was geweest!

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

We zijn zo dankbaar voor iedereen die is gekomen om dit moment met ons te vieren. De opkomst was meer dan we hadden verwacht! We hebben een fantastische tijd gehad om onze nieuwe bakkerij aan iedereen te laten zien en konden niet geloven hoeveel mensen kwamen om ons te steunen.  Ik zeg het vaak maar ik ben erg dankbaar voor alle vrienden die we hebben gemaakt sinds de opening van ons bedrijf en alle steun en aanmoediging die we constant krijgen. Het is een waanzinnige reis geweest en ik ben heel benieuwd wat we kunnen bereiken met onze nieuwe locatie!

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

Sugarlips Cakes Opening Party

 

Bedankt!

Er zijn heel veel mensen geweest die ons hebben geholpen tijdens dit project dat we niet kunnen afsluiten zonder hen te bedanken!

Best Day Ever Events
Nailia, vanaf het moment dat we onze plannen over de nieuwe bakkerij met je deelde steunde je ons meteen en bood je direct je hulp aan. We hechten heel veel waarde aan onze relatie met jou de afgelopen jaren en dat je deel uit maakte van dit project was heel speciaal. Je werkt zo hard, niet alleen voor je bruidsparen maar ook voor ons. Je hebt ervoor gezorgd dat onze shop echt tot leven kwam en we kunnen je niet genoeg bedanken.

Domestic Identity
Asiya, we zijn erg dankbaar dat Nailia je heeft geïntroduceerd. Ik had een visie wat ik wilde voor de shop maar jij wist beter wat ik wilde dan dat ik dat zelf wist! Je maakte een modern en strak ontwerp, precies zoals wij ons bedrijf voor ons zien. We zijn dankbaar dat je alle puzzelstukjes op z’n plek hebt weten te krijgen en ons hebt geholpen om zoiets prachtigs neer te zetten.

Alexandra Vonk
Alex, sinds we elkaar hebben ontmoet heb je al onze grote stappen in het leven vastgelegd. Je bent deel geweest van zoveel speciale momenten dat we onze openingsfeest zonder jou niet konden voorstellen. Je bent altijd zo lief en bemoedigend. We zijn ontzettend dankbaar dat je deel uitmaakt van ons leven!

The Wedding Department
Claimy, waar te beginnen… Je was er letterlijk bij vanaf het begin en je hebt ons sindsdien altijd gesteund. Je was zo fantastisch om ons te helpen met het organiseren van het openingsfeest en ik was zo blij dat jij de lead kon nemen op de dag zodat ik eindelijk kon ontstressen en genieten!

Love Sound
Floor, ontzettend bedankt voor het organiseren van zo’n mooi arrangement tijdens ons openingsfeest. We hadden je gezien én gehoord op zoveel bruiloften en evenementen en we waren zo blij dat je deel uit wilde maken van ons feest. We hebben heel veel complimenten gekregen over je muziek tijdens ons feest, het maakte het zoveel meer gezellig!

BarBlog
Dyan, jouw passie voor het maken van cocktails is inspirerend. Ik heb nog niet iemand zo gepassioneerd horen praten over smaken en je kunt jouw liefde zien in de cocktails die je maakt. Normaal gesproken ben ik niet iemand die snel een cocktails neemt omdat de alcoholvrije versies vaak wat saai zijn maar ik kon geen genoeg krijgen van jouw creatie! Ik heb nog nooit een cocktail gehad met zoveel smaaklagen, het was echt verrukkelijk.

Bloom Your Life
Marte, we zijn iedere keer dat we met jou kunnen werken zo blij. We weten dat wanneer onze bruidsparen jou als bloemist hebben we altijd prachtige bloemen hebben om onze bruidstaarten te decoreren. Iedere samenwerking die we hebben gedaan heeft een prachtig resultaat en we hopen op nog veel meer in de toekomst!

Grphx
Ilona, ontzettend bedankt voor het ontwerpen van ons prachtige nieuwe logo! Het was heel makkelijk om met je te werken en je wist precies wat we wilde in slechts een paar e-mails. Het hele proces was zo snel en prettig. We hebben veel complimenten gekregen over ons logo en we zijn heel blij dat het zo veelzijdig is.

Anna’s Illustrations
Anna, bedankt voor het maken van de prachtige illustratie van onze taart! Je hebt het in zo’n korte tijd gemaakt en we zijn heel blij om het in onze shop te hebben hangen. We kunnen niet wachten om de andere er binnenkort bij te hangen!

Marieke & Miriam
We zouden niet weten waar we zouden zijn zonder jullie twee. Marieke, je hebt ervoor gezorgd dat alles doorliep terwijl wij bezig waren in de nieuwe ruimte. Je werkt zo ontzettend hard en we zijn dankbaar voor je “get it done” instelling in tijden als deze. Samen met Miriam heb je ervoor gezorgd dat ons bedrijf draaide zoals altijd zodat Luc en ik al onze tijd in de verbouwing konden stoppen. Jullie zijn geweldig geweest tijdens de chaos van het bouwen van de nieuwe bakkerij en we zijn enorm dankbaar voor jullie toewijding.

Familie Reichert
Jullie zijn allemaal zo fantastisch geweest en jullie waren er altijd wanneer we jullie nodig hadden. Ronald en Stef, jullie hebben ontelbare uren (naast jullie drukke planning) geholpen om onze bakkerij van de grond af op te bouwen. Jullie hebben gewerkt tot laat in de avond en ons geholpen met het zware sjouwwerk om alles op tijd af te krijgen. We zijn zo dankbaar voor jullie harde werk en weten dat we het zonder jullie niet af zouden hebben gekregen. Ireen en Lynn, we zijn zo blij dat jullie er beide waren om op te passen op onze kleine man. Terwijl Luc en ik enorm druk waren met de verbouwing waren jullie er altijd voor ons!

Onze nieuwe bakkerij: bouwproces & voorbereiding voor de opening

TamBehind The Scenes, Personal Comments

Voordat we begonnen aan dit project had ik al veel verhalen gehoord hoe niets tijdens schema verloopt tijdens het verbouwen van een pand. Maar ik was ervan overtuigd dat met de juiste planning alles op tijd en volgens schema af zouden krijgen. Dat was een flinke vergissing… Niets kon me ooit hebben voorbereid op de chaos van het verbouwen van zo’n grote bakkerij.

We tekenden het contract een behoorlijke tijd voordat we de sleutels kregen. Luc kon maanden besteden aan het plannen en het opstellen van een schema. Hij belde alle verschillende leveranciers, vertelde precies wat we nodig hadden en wanneer zodat iedereen goed voorbereid was. Maar hoeveel hij ook probeerde af te spreken, vanaf het begin liep het al anders dan de planning.

Building Sugarlips Cakes Bakery

Toen we eindelijk de sleutels ontvingen was het precies een maand nadat we een baby hadden gekregen. Dat maakte alles natuurlijk al een stuk gecompliceerder. Ik ben gedurende een jaar bezig geweest met uitzoeken hoe ik de lay-out van onze bakkerij wilde omdat ik wist hoe alles functioneel gezien moest werken. Maar twee weken voordat we de sleutel ontvingen, kregen van Nailia (Best Day Ever Events en één van onze goede partners) de aanbeveling om haar zus, een binnenhuis architect, in te schakelen. Ik was hier erg dankbaar voor want eerlijk gezegd vond ik het hartstikke eng om het shopgedeelte te ontwerpen. Het is iets zo permanent en ik wilde het meteen goed doen. Ik was blij dat Nailia’s zus, Asiya (van Domestic Identity), iets kon ontwerpen wat modern en vernieuwend was. Hoewel ik erg dankbaar ben voor de hulp en verliefd ben op het eindresultaat had Asiya uiteraard een aantal weken nodig om met een mooi ontwerp te komen. Dus voordat we ook maar waren gestart liepen we al achter op de planning van Luc… Oeps!

Building Sugarlips Cakes Bakery

Building Sugarlips Cakes Bakery

Dit project had een harde deadline. Allereerst omdat we uit onze oude studio moesten zijn op 31 maart. Ten tweede omdat ik voor het begin van het trouwseizoen ingewerkt wilde zijn in de nieuwe bakkerij. Maar voor iedere stap in dit project ging er wel iets niet volgens plan. Zelfs wanneer onze tegels werden gelegd konden ze dit voor 95% afmaken omdat onze dubbele deuren niet helemaal recht waren. Als ze de tegels hadden gelegd kon de rechterdeur wel open maar was de ruimte om te linkerdeur te openen net te krap. Ongelooflijk!

Building Sugarlips Cakes Bakery

Gedurende de hele verbouwing zijn Luc en ik (samen met zijn geweldige familie) continu bezig geweest om de bakkerij af te maken. We hebben een gigantisch aantal Ikea kastjes in elkaar gezet, 4,5 meter hoge muren meerdere keren geschilderd, elektriciteit omgelegd, lichten geïnstalleerd, voorraadkasten gebouwd, laminaat vloeren gelegd, plintjes geïnstaleerd etc. etc. etc.! Het heeft heel veel dagen en heel veel babysitters gekost om dit voor elkaar te krijgen! We zijn dankbaar dat de familie van Luc ons wilde helpen. Daarnaast zijn we enorm dankbaar dat Marieke al het “gewone” Sugarlips Cakes werk (wat uiteraard gewoon doorliep) op haar heeft genomen met de hulp van Miriam.

Building Sugarlips Cakes Bakery

Building Sugarlips Cakes Bakery

Ik weet dat ik doorgaans positief gestemd ben over mijn kunnen onder tijdsdruk maar dit was compleet uit mijn handen! Voor iedereen die zo’n extreme verbouwing op de planning heeft staan, geloof alsjeblieft de verhalen… het gaat nooit zoals gepland! Ook al weet je wat je zelf aankunt, je weet niet wat je kunt verwachten van het bouwgedeelte (waar je zelf geen controle over hebt). Dit was absoluut een leerproces maar ik ben intens blij dat het voorbij is!

Building Sugarlips Cakes Bakery